علی اکبر آج قلی سه شنبه در گفتوگو با مفدا شاهرود، با اشاره به حضور دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در رقابتهای ورزشی مجازی وزارت بهداشت، اظهار داشت: در دور نخست مسابقات مجازی ورزشهای همگانی ۲ نفر در رشته آمادگی جسمانی، یک دانشجو در رشته روپایی و ۲ تن دیگر در رشته طناب زنی شرکت کردند.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در نخستین المپیاد بازیهای فکری و ورزشهای الکترونیکی مجازی دانشجویان علوم پزشکی نیز ۲ نماینده در رشته بازی فکری کلش رویال داشت، افزود: برای شرکت در مسابقات قهرمانی شطرنج آنلاین دانشجویان نیز تاکنون سه نفر از سوی دانشگاه به اداره کل تربیت بدنی وزارت بهداشت اعلام آمادگی کردهاند.
مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود همچنین فوتبال پسران را تنها ورزش فعال دانشجویی در این دانشگاه در شرایط کنونی عنوان کرد و یادآور شد: به دلیل شرایط کرونایی، هم اکنون فقط تمرینات فوتبال پسران در زمین چمن دانشگاه آن هم با رعایت شیوه نامههای بهداشتی در حال انجام است به گونهای که اگر تعداد به حد نصاب برسد در قالب تیم مستقل دانشجویی و در صورت کم بودن تعداد با تیم کارکنان تمرین میکنند.
این کارشناس ورزشی همچنین به کاهش چشمگیر استقبال دانشجویان از فعالیتهای ورزشی در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: متاسفانه دور شدن از فضای اجتماعی سبب شده است تا فقط ورزشکاران حرفهای که به صورت تخصصی به ورزش میپردازند برای حفظ آمادگی و نیز سلامت جسمی و روحی خود تمرین در تنهایی را دنبال کنند در صورتی که برای عموم مردم به ویژه دانشجویان، انجام ورزشهای انفرادی در خانه الزامی ایجاد نمیکند و این عزیزان خود را از فعالیت ورزشی بهرمند نمیکنند.
متاسفانه دور شدن از فضای اجتماعی سبب شده است تا فقط ورزشکاران حرفهای که به صورت تخصصی به ورزش میپردازند برای حفظ آمادگی و نیز سلامت جسمی و روحی خود تمرین در تنهایی را دنبال کنند در صورتی که برای عموم مردم به ویژه دانشجویان، انجام ورزشهای انفرادی در خانه الزامی ایجاد نمیکند.وی ادامه داد: سختی و فشار تمرینی ورزشهای انفرادی سبب استقبال کم عموم جامعه از این ورزشها میشود چرا که برای آنان ورزش با در کنار هم بودن و دورهمی معنا پیدا میکند در صورتی که پس از عبور از تمرینات پرفشار و رسیدن به آمادگی نسبی، تمرینات برای فرد آسان و لذت بخش میشود.
چاقی و اضافه وزن، نخستین عارضه کمتحرکی در دوران کرونا
مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود چاقی و اضافه وزن را یکی از زیانهای اصلی کم تحرکی عنوان و تصریح کرد: تغییر سبک زندگی در سالهای اخیر سبب کم تحرکی افراد در خانه شد و در یک سال گذشته نیز به دلیل تغییراتی که به سبب وجود بیماری کوید ۱۹ ایجاد شد، سرگرمی افراد به فضای مجازی و تماشای تلویزیون محدود شد، و در نتیجه میزان تحرک به شدت کاهش یافت و با این روند ورودی انرژی به بدن افزایش مییابد اما فرد انرژی از دست نمیدهد.
آج قلی با بیان اینکه افزایش چربی و افزایش وزن در دوران کرونا تصاعدی میشود، ابراز کرد: افرادی که فعالیت کمی دارند باید تلاش کنند با کاهش تعداد و مقدار وعدههای غذایی و کنار گذاشتن ریزهخواری، میزان انرژی ورودی به بدن را کم کنند.
وی با تأکید بر سخت بودن سوزاندن چربی روی عضله، بیان کرد: بر خلاف تصور عامه، پیاده روی به تنهایی چربی سوزی در پی دارد اما سبب کاهش وزن نمیشود و برای سوزاندن چربی ذخیره بدن به ویژه در افراد ۳۰ تا ۴۰ ساله باید ضربان قلب به بیش از ۱۲۰ بار در دقیقه برسد و تمرین حدود ۴۰ دقیقه ادامه یابد.
وی بر ضرورت حمایت دانشگاه برای تشویق دانشجویان به ورزش بعد از کرونا تأکید کرد و گفت: با توجه به اینکه کم تحرکی در این مدت برای دانشجویان تبدیل به عادت شده است، پس از کرونا و بازگشایی دوباره دانشگاه، بی شک مسوولان برای توسعه ورزش با چالشهایی روبهرو میشوند.
مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود یادآور شد: پس از این مدت با شروع دوباره ورزش احتمال آسیب دیدگی هم در بین افراد بیشتر میشود و ممکن است دیگر علاقهای به ادامه کار نشان ندهند پس باید از هم اکنون برای آن مقطع زمانی سرمایه گذاری کنیم تا با برنامههای تشویقی در بین دانشجویان بتوانیم شرایط را به روال قبل از کرونا بازگردانیم./انتهای پیام
ارسال نظر