به گزارش مفدا، دکتر سعید نمکی روز سهشنبه دوم دی ماه در مراسم اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت در جمع میهمانان و حاضران در جلسه ضمن خیرمقدم به مدعوین و ابراز خرسندی از برگزاری جشنواره قرآنی در میان جامعه دانشگاهیان علوم پزشکی، اظهار کرد: نامگذاری این دوره از جشنواره به نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی کار بسیار ارزشمندی بود و خوشحالم که در مراسم تقدیر از برگزیدگان این جشنواره وزین، چهرهها وتمثال شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و نیز شهدای مدافعین سلامت را نظارهگر هستم. درود میفرستم به شهدایی که چهرههای نازنین آنها در میان این محفل نورانی و قرآنی، زنده و بیدار هستند.
وی ضمن تشکر از برگزارکنندگان این جشنواره قرآنی در سطح جامعه علوم پزشکی، گفت: در شرایطی که درگیر ویروس منحوس کرونا هستیم، بسیار خرسدند هستم که در بخشهای مختلف معاونتهای وزارت بهداشت ازجمله معاونت فرهنگی ودانشجویی، شاهد برگزاری چنین جشنوارههایی هستیم و یقینا برگزاری این مسابقات و مشارکت دانشگاهیان علوم پزشکی دراین فسیتوال قرآنی، نشان میدهد وزارت بهداشت نه تنها در حوزه سلامت ودرمان، بلکه در دیگر حوزههای قرآنی، فرهنگی و... پیشگام است.
افتخار ایران است که حداقل در میان کشورهای شرق مدیترانه، از واکسیناسیون کودکان ومراقبت از زنان باردار و سالمندان غافل نشده است
نمکی خاطرنشان کرد: افتخار جمهوری اسلامی ایران است که حداقل در میان کشورهای شرق مدیترانه، از واکسیناسیون کودکان، مراقبت از زنان باردار و سالمندان غافل نشدهایم و همچنین در مسیر مقابله با ویروس منحوس کرونا تلاشهای زیادی از خود نشان دادهایم. خوشحال هستم که هیچ بیماری در این ایام کرونایی، پشت درب بیمارستانی سرگردان نشده است و هر جا در دنیا ، داروی مؤثری برای بهبودی بیماران کرونایی معرفی شد، را برای مردم سرزمینمان تهیه کردیم و با افتخار میگویم که انشاءالله با قدرت تمام پیگیر موضوع تهیه واکسن برای ریشهکنی این بیماری در کشور هستیم و امیدوارم بزودی این موضوع را به سرانجام برسانیم.
وزیربهداشت با بیان اینکه مقام معظم رهبری با جدیت پیگیر موضوع ساخت واکسن کرونا هستند، اظهار کرد: دلسوزی و پیگیریهای مستمر این بزرگوار و دکتر روحانی رئیس جمهور محترم، نشان از آن دارد که مردم این سرزمین در اوج تحریمهای ظالمانه، هیچ گاه نباید قدمی از مردم سرزمینهای برخوردار و دارای منابع فراوان و سرشار، عقبتر باشند.
دلسوزی و پیگیریهای مستمر مقام معظم رهبری و رییس جمهور محترم برای تهیه واکسن کرونا، نشان از آن دارد که مردم این سرزمین در اوج تحریمهای ظالمانه، نباید قدمی از مردم سرزمین های برخوردار و دارای منابع فراوان و سرشار، عقبتر باشند.
سردار حاج قاسم سلیمانی، از دلدادگان قرآن بود
نمکی ضمن تبریک و قدردانی از برگزیدگان جشنواره قرآنی هدهد وزارت بهداشت، اظهار کرد: به همه عزیزانی که در این جشنواره قرآنی صاحب جایزه، مقام وامتیاز شدند، تبریک میگویم و درود میفرستم به روح بلند سردار عاشق و نازنین - شهید حاج قاسم سلیمانی- که این جشنواره بزرگ به نام مبارک وی مزین شده است. سردار دلها نیز انس والفت خاصی نسبت به این کتاب آسمانی داشتند و از دلدادگان قرآن و از فرزندان امام حسین(ع) بودند.
وی با تبریک و شادباش به نفرات برگزیده بیست و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت و درود به روح گرانقدر و والا مقام شهید حاج قاسم سلیمانی، اظهار کرد: برای بنده که از کودکی عاشق واقعی قرآن کریم بودم و خاطرات زیادی از جلسات قرائت قرآن در کودکی دارم و عشق و علقهای که به این کتاب آسمانی دارم، همیشه این سؤوال مطرح بوده و هست که چرا قرآن به عنوان یک کتاب آسمانی اینگونه متفاوت دریافت و درک میشود؟
نمکی خاطرنشان کرد: ابن ملجم مرادی قرآن خواند و بر ستون اسلام و قرآن ضربه وارد کرد. در شب عاشورا از خیمههای امام حسین (ع) و یارانش صدای تلاوت قرآن میآمد و از خیمههای دشمنان نیز همچنین. چیست که حاج قاسم سلیمانی با عشق قرآن، شب و روز سپری میکرد و عدهای که با عنوان تروریست با آنها میجنگید با تلاوت قرآن سر مظلومان را میبریدند؟ دلیل این تفاوت برداشت از یک کتاب آسمانی چیست؟ گرچه در دوران پیامبر (ص) نیز این گله وجود داشت و گاهی پیامبر از اینکه مردم این کتاب مقدس والای آسمانی را مردم کم درک میکنند ناراحت بود.
مهجور ماندن قرآن، دلیل اصلیاش، عدم معرفت وآگاهی نسبت به این کتاب آسمانی است
وی افزود: خداوند در آیه ۲۸ سوره سبا فرموده است: « وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا کَافَّةً لِلنَّاسِ بَشِیرًا وَنَذِیرًا وَلَٰکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لَا یَعْلَمُونَ» . تصور میکنم تفاوت در برداشت از قرآن، به معرفت نسبت به قرآن ربط دارد. مهجور ماندن قرآن دلیل اصلیاش، عدم معرفت و آگاهی نسبت به قرآن است. چرا یک نفر برداشت رحمانی دارد و یک نفر با برداشت غفلت آمیز جاهلانه، خشونت آمیزترین رفتار را با آیات قرآن نسبت به مظلومین یک منطقه اعمال میکند؟ مانند همین قوم متوحشی که در منطقه کشتار راه انداختند؛ همگی قرآن خواندند و گردن مردان را زدند و به زنان هتک حرمت کردند. امیرالمومنین علی (ع) زمانیکه در مسجد خطبه میخواند، عدهای برای اینکه صدای ایشان را کوتاه کنند، بلند بلند قرآن میخواندند و اینها تفاوت برداشت متفاوت از این کتاب آسمانی در طول تاریخ است.
مقام عالی وزارت بهداشت با بیان این که در سالهای بین ۳۰۰ تا ۵۵۰ هجری قمری که تقابل بین اشعری مسلکی و اعتزال در مورد نگاه به قرآن و برداشت از قرآن وجود داشت، تاریخ بسیار پر فراز و نشیبی است، افزود: برای عنوان مثال، « بیتالحکمه» در دوران « هارون الرشید» و « مامون» در بغداد ایجاد شد و در این دوران دانشمندان زیادی به سمت بغداد جذب شدند و آموزش و پژوهش رونق بسیاری داشت. در دوران « متوکل عباسی» نیز، « حنین بن اسحاق» که یک طبیب مسیحی بود، مامور ترجمه کتب لاتین شد. ظهور ابن سینا در اوج اندیشه اعتزالی شکل گرفت و تفسیر قرآن و طب را نیز در همان اوج میبینید. البته وارد مقوله و جزییات اشعری مسلکی و معتزله نمیشوم، منظور نوع نگاه به قرآن در این دوران ۲۰۰-۳۰۰ ساله و تفسیر قرآن و در سایه تفسیر قرآن، نگاه به طب و فلسفه و سایر علوم و بالندگی آنها است و چنانچه بیشتر دقت کنید نوع نگاه به قرآن و معرفت به قرآن این تغییرات بزرگ اجتماعی را ایجاد کرده است.
حافظ شیرازی حافظ کل قرآن بود و به این کتاب آسمانی بسیار رجوع میکرد
مقام عالی وزارت بهداشت ادامه داد : حافظ شیرازی حافظ کل قرآن بود و به این کتاب آسمانی بسیار رجوع میکرد. برای مثال اگر دیوان حافظ را ورق بزنید و ابیاتش را بخوانید به عشق و علاقه حافظ به قران بیشتر پی میبرید. برای مثال، « صبح خیزی و سلامت طلبی چون حافظ/ هرچه کردم همه از دولت قرآن کردم/ گر به دیوان غزل صدرنشینم چه عجب/ سالها بندگی صاحب دیوان کردم» ، اما آنهایی که حافظ را نمیشناسند میگویند حافظ اشعری مسلک بود،
نمکی ادامه داد: گرچه قرآن با صوت زیبا زیباتر است، اما زیبایی صوت به دلیل زیبایی متن موسیقایی قرآن است که از عظمت والای این کتاب آسمانی نشات میگیرد. قرآن مجموعهای از زیباییها، رحمانیت و شیوههای زندگی در دنیا و آخرت است و متاسفانه این کتاب ارزشمند در بین ما مهجور و مغفول مانده است و امیدوارم خداوند به همگی ما درک و معرفت قرآن شناسی عطا بفرماید. که از این کتاب نه فقط در هنگام عزاداری و برسر مزارها و مقبرهها و شروع جلسات، بلکه به عنوان یک راهنما در واژه واژه گامهای زندگی انتخاب کنیم. این راهی است که اندیشمندان این مملکت با نشان دادن وجه رحمانی قرآن باید برای جوانان باز کنند. قرآن فضایی معنویتر، اجتماعیتر و فلسفی فراتر از این روزمرگیها دارد. به همین دلیل از همه همکارانم در سراسر کشور خواهشمندم که به این مهم بیش از پیش بپردازند.
قرآن فضایی معنویتر، اجتماعیتر و فلسفی فراتر از این روزمرگیها دارد. به همین دلیل از همه همکارانم در سراسر کشور خواهشمندم که به این مهم بیش از پیش بپردازند.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش، با بیان اینکه این روزها به سختی مشغول مقابله با ویروس منحوس کرونا در کشور هستیم، گفت: داغ جانسوز از دست رفتن همکاران گرانقدرمان در نظام سلامت بر جان ماست. به حرمت قرآن، از خداوند بزرگ میخواهیم که هرچه زودتر این بلا از سر این سرزمین دور شود تا بازهم روزها و ایام بهتری را در نهایت سلامت و تندرستی کنارهم تجربه کنیم.
لازم به ذکر است بیست و پنجمین جشنواره قرآنی هدهد امروز دوم دی ماه با برگزاری مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره با حضور دکتر نمکی وزیر بهداشت، دکتر سیماسادات لاری سخنگو و معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و دیگر مسؤولان ستادی و دانشگاهی و همچنین مدعوین، به کار خود پایان خواهد داد. در این دوره از جشنواره ۷۴ هزار نفر رشته مشارکت خود را نهایی کردند که از این تعداد ۵۱۴نفر از ۵۳ رشته در ۷ بخش حائز رتبه شدند.انتهای پیام
کدخبرنگار:۱۰۲۲۰
ارسال نظر