به گزارش مفدا، اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت روز سهشنبه دوم دیماه با حضور دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و حجتالاسلام سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مراسم ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این رویداد قرآنی بیان کرد: وزارت بهداشت در ده ماه گذشته جلوههای فداکرانه از مجاهدتهای خود را در جبهه مقابله با کرونا بروز دادند و برگ دیگری بر افتخارات تمدنی ما افزودند. در کنار دغدغه سلامت از توجه به امور فرهنگی و معارفی بازنماندند و با برگزاری بیست و پنجمین جشنواره قرآنی هدهد منشا توسعه قرآنی در کشور شدند.
عاملی با اشاره به اینکه جهان مسیری جز بازگشت به قرآن ندارد، بیان کرد: وضعیت ناآرام جهان و سرخوردگی و سردرگمی جوامع مختلف موجب شده است که برخی از پایان معنویت و عدم رجوع به کتب آسمانی و الهی سخن بگویند که حرف باطلی است. در مهندسی بافت گفته میشود که بافت خصیصه خودترمیمی دارد و بافت سالم میتواند بافت زخمی را ترمیم کند. مشابه همین خصلت در فطرت انسانی وجود دارد. هرچه فرد از فطرت و طبع انسانی دور شد دوباره فطرتش او را به سمت حقیقت میکشاند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی جداشدن انسان امروز از ارزشهای الهی را فرضی غلط دانست و گفت: تجددگراها امروزه بر این باورند که در اوج تجدد سنت معنا پیدا میکند و بعد از تجدد است که میشود به سنت نگاه انداخت. امروزه انسان با تمام گرفتاریهایش به کنج آرامشبخش دین بازگشته و جهان علاقمند به نورایت قرآن است.
رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور رشد معنویت در کشور را برخلاف تصورات رایج و القائات فضای مجازی دانست و اشاره کرد: امروزه ۸۰ درصد یعنی حدود ۶۷ میلیون از افراد جامعه ایران دسترسی به اینترنتی دارند که لایههای اولیهاش متصل به بخش ناشایست فرهنگ غرب است. در این شرایط براساس پیمایشهایی که انجام شده است مردم باورمندیهای دینی بالایی دارند و علاقمند یه شرکت در مراسم دینی و سخنرانیهای مذهبی هستند.
وی افزود: اگرچه معنویت در کشور گستره بالایی دارد اما وجود گرایشها و باورهای عمیق دینی و تجربه عملی دین در بین مردم وضعیت خوبی ندارد. در سال ۸۹ پیمایشی را انجام دادیم که بر اساس آن هفت هزار و ۹۰۰ پرسشنامه در طول ۱۲ شهرستان استان تهران مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. نتیجه این بود که حدود ۴۰ درصد مردم معتقد بودند که در شهر ما عطر امید وجود دارد یا شهر ما شهر راستگویان یا شهر اعتماد است. خوشبختانه تحمل در بین مردم ما بالا است ولی باید بکوشیم فاصله بین باورهای معنوی با تجربههای دینی کمتر شود.
عاملی با اشاره به اینکه نیازمند گسترش دانش دینی در جامعه هستیم بیان کرد: خواندن و قرآئت قرآن اولین مرحله یا سواد و توانایی خواندن و نوشتن قرآن است. پس از آن باید در جهت حفظ و معانی، شناخت معارف قرآنی، دانش اجتماعی ناشی از قرآن و دانش حکمرانی قرآنی بکوشیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه نتوانستیم دانش حکمرانی قرآنی را تولید کنیم گفت: ما نتوانستیم نظام حکمرانی خود را بر مبنای دانش مستخرج از قرآن استوار کنیم. در واقع ما با نوعی سکولاریسم در احکام دینی مواجه هستیم و باید بتوانیم دین را در مسیر زندگی و اجتماعی شدن قرار دهیم. درک قاعدههای هستی و رسیدن به ذات دانش از طریق قرآن قابل وصول است و قرآن مملو از معارف ناشناخته است. نوآوری در هستی به معنای خلق امر جدید نیست بلکه به معنای کشف و رمزگشایی از قاعدههای مستتر در جهان است. در قرآن قوانین مربوط به سلامت جامعه داریم. اگر بر این آموزه قرآنی توجه کنیم نگاه کاریکاتوری به سلامت از بین میرود و سلامت کلی جامعه را فراهم میکند. چرا که مبتنی بر دانش فراگیرو یکپارچه است. در این نگاه سلامت امری چندوجهی است و علمای دین نیز در زمینه پیگیری و درمان اجتماعی صاحب نظر هستند. بنابراین اگر دانش بخواهد یک پیوستار معنادار شود باید به قرآن متصل شود./ انتهای پیام
ارسال نظر