به گزارش مفدا شاهرود، اهمیت حوزه پژوهش از آن جهت است که نقش قابل توجهی در توسعه و پیشرفت هر کشور دارد. امروزه استفاده از فناوریهای به روز و بهرهگیری از آخرین یافتههای علمی است که میتواند همراهی موثری در گذر جوامع از چالشهای جدید خود داشته باشد. در کشور ما با توجه به اهمیت این حوزه، روزهای پایانی آذرماه هر سال را با عنوان هفته پژوهش نامگذاری کردهاند تا با برگزاری رویدادهای مختلف بار دیگر نقش مهم تحقیقات به مردم یادآوری و از سوی دیگر گامی در راستای معرفی پژوهشگران برتر عرصههای گوناگون برداشته شود.
هفته پژوهش امسال نیز با برگزاری جشنواره تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، ۱۸ پژوهشگر برتر این دانشگاه در بخشهای مختلف در بین اساتید، دانشجویان و کارکنان معرفی شدند. به همین بهانه، با "هانی عزیزیکیا" پژوهشگر برگزیده دانشجویی در اجرای پژوهش مرتبط با کووید-۱۹ به گفتوگو نشستیم.
گفتنی است، هفته گذشته نیز دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به عنوان دارنده رتبه نخست در حوزه فناوری سلامت در بین دانشگاههای تیپ سه در جشنواره رازی معرفی شد.
لطفا خودتان را معرفی کنید.
هانی عزیزی کیا هستم. دانشجوی ترم ۷ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود. خوشحالم از اینکه درخدمتتان هستم.
درباره سوابق پژوهشی خود توضیح دهید. آیا تا به حال عناوین خاصی در زمینه های علمی (یا غیر علمی) کسب کردید؟
کمتر از یکسال است که به عنوان یکی از اعضای شورای مرکزی کمیته تحقیقات دانشگاه و دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود وارد این کمیته شدم و فعالیت دارم. در این بازه زمانی سعی ما بر این بود در جواب اعتمادی که سال پیش همدانشگاهیها داشتند، در حوزه تحقیقات و پژوهش دانشگاه فعالیتهای گستردهای داشته باشیم. چندین طرح پژوهشی را در دست اجرا داریم و تلاش کردیم بسیاری از ایدهها را بهخصوص در حوزه بیماری کووید-۱۹ با کمک و راهنمایی اساتید بزرگوار و دانشجویان و دوستانی که سابقه پرباری در این حوزه داشتند به ثمر و مرحله اجرا برسانیم.
علاوه بر آن در این مدت کارگاههای متعددی را در سطوح مختلف مقدماتی تا پیشرفته کنار تیم درجه یک کمیته تحقیقات دانشکده پزشکی و با زحمات همه اعضای این تیم برگزار کردیم که تلاشمان بر آشنایی و پیشرفت هر چه بیشتر دانشجوهای علاقهمند دانشگاه در این حوزه متمرکز بوده است.
در مورد سابقه هم قبل از ورود به دانشگاه در حوزههای مختلف از جمله جشنوارههای کشوری علمی مدارس استعدادهای درخشان مقامهای متعددی چه در موارد پژوهشی و چه در مسابقات علمی و حضور فعال در المپیادهای علمی داشتم و مقامهایی در سطح منطقه و استان بهدست آوردم. از نظر غیرعلمی هم، سابقه حضور در مسابقات رشتههای مختلف در زمینه فرهنگی، هنری و قرآنی دارم و چندین مقام استانی و کشوری در سالهای مختلف تحصیلی کسب کردم. حتی در مسابقات ورزشی از جمله تیراندازی و تنیس مقامهای استانی و منطقهای مختلفی در سالهای تحصیلی بدست آوردم اما با ورود به دانشگاه و رشته پزشکی، سعی داشتم تمرکزم بیشتر روی مسیر تحصیلی و علمی و در این چند وقت اخیر پژوهشی باشد و کمتر به سمت فعالیت در سایر حوزهها رغبت داشتم.
فکر می کنید دلیل انتخاب شما به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاهی چیست؟
به هر حال دانشگاه بزرگان زیادی در مقاطع مختلف در حوزه تحقیقاتی و پژوهشی دارد. چه در بین اساتید که خود آقای دکتر امامیان و آقای دکتر میرزایی و سایر عزیزان حضور دارند و چه دانشجویان اینترن و اکسترن سال آخر در همین رشته پزشکی از جمله آقایان دکتر مرتضی کرمانی و امیرحسام خیریه و سایر بزرگواران که در گذشته فعالیت گستردهای داشتند. اما غیر از لطف و محبتی که به بنده داشتند برای انتخاب به عنوان پژوهشگر برتر، فکر میکنم پایینتر بودن سن و مدت زمان فعالیتم نسبت به دیگران و ابعاد مختلف فعالیت در حوزه پژوهشی نسبت به دیگر دانشجویان باعث این افتخار شد و همچنان در مقام یادگیری از اساتید و دوستان هستم و خواهم بود و انشاءلله به عنوان کوچکترین عضو این خانواده فعالیت خواهم داشت.
آیا در فعالیتهای دانشجویی هم مشارکت داشتید? (کانون ها، تشکل ها، انجمن های علمی و ...)
بله؛ در حال حاضر عضو شورای مرکزی کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی و دانشکده پزشکی هستم و این افتخار را هم دارم که درتیم درجه یک و دوست داشتنی انجمن علمی دانشجویان پزشکی دانشگاه (ایمسا) فعالیت داشته باشم.
تعریف شما از دانشجوی موفق چیست? چه عواملی را در موفقیت یک دانشجو موثر می دانید؟
به نظرم موفقیت از نظر هر شخص تعریف متفاوتی دارد و نمیتوان یک چارچوب معین برای آن مشخص کرد و اصولا هم موفقیت یک واژه نسبی و گسترده است که در زمینههای مختلف معنا پیدا میکند ولی با سواد اندکم، همینقدر آگاهم که هر کس در مسیری که واقعا به آن علاقه دارد قدم بردارد و تلاش کند به چیزی که واقعا شایستگی آن را دارد خواهد رسید.به نظرم موفقیت از نظر هر شخص تعریف متفاوتی دارد و نمیتوان یک چارچوب معین برای آن مشخص کرد و اصولا هم موفقیت یک واژه نسبی و گسترده است که در زمینههای مختلف معنا پیدا میکند ولی با سواد اندکم، همینقدر آگاهم که هر کس در مسیری که واقعا به آن علاقه دارد قدم بردارد و تلاش کند به چیزی که واقعا شایستگی آن را دارد خواهد رسید.
به نظر شما دانشگاه تا چه اندازه در توسعه کارهای پژوهشی و تشویق دانشجویان برای ورود به این عرصه نقش دارد؟
در سالهای اخیر کمیته تحقیقات فعالیتهای نسبتا خوبی داشته است. معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه دید دانشجو محوری به پژوهشهای دانشگاهی دارد و همیشه مسیر را برای دانشجوها در این حوزه هموار کرده است. دانشجویان زیادی در گذشته فعالیتهای گستردهای در کمیته تحقیقات داشتند که از برجستهترین آنها میتوانم به آقای کرمانی اشاره کنم که همیشه در راهنمایی و کمک به دانشجویان علاقهمند حضور تمام و کمال داشت و دریغ نکرد. ولی با انتصاب خانم دکتر روحانی در سمت سرپرستی کمیته تحقیقات که شخصیت علمی و با فکر وسیع و همیشه حامی دانشجویان در این مسیر است فکر میکنم که راه پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود هموارتر از همیشه باشد. از طرفی با روی کار آمدن تیم جدید و دوستان عزیزم بهخصوص آقای کاظمی سعی کردیم هر چه بیشتر بستر را برای فعالیت دانشجویان فراهم کنیم که هر کس در دانشگاه علاقه به فعالیت در این حوزه را دارد، شرایط و امکانات لازم برای او فراهم باشد و از یادگیری و پیشرفت در این مسیر نسبت به سایر دانشگاههای کشور باز نماند.
برای دانشجویان علاقهمند به کارهای پژوهشی چه توصیهای دارید؟
برای دانشجویان علاقهمند به حیطه پژوهش یا کسانی که احساس میکنند ایده خوبی برای کارکردن در ذهنشان دارند، توصیه میکنم شروع کنند و تا زمانی که شروع نکنند و تصمیم نگیرند که در این مسیر به صورت عملی قدم بردارند با وجود تمام سختیهای مسیر با لذت پژوهش آشنا نخواهند شد.
کلام پایانی.
در پایان؛ اول از همه، از خانواده عزیزم و بعد از همه دوستانی که در این مسیر از بنده حمایت کردند سپاس فراوان دارم و امیدوارم که همیشه سلامت باشند و توانایی این مهم رو داشته باشم که محبتشان را جبران کنم. در نهایت از شما و تیم خبری مفدا برای هماهنگی این مصاحبه و همه زحماتتان در این عرصه تشکر میکنم و آرزوی موفقیت روزافزون برایتان دارم./انتهای پیام
ارسال نظر