یکشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۱

تغذیه روزه داران در ایام کرونا/خوردنی های افطار تا سحر

تغذیه رمضان

رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا هم به توان عادات غذایی غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه بهره برد.

به گزارش مفدا شهرکرد، مهندس عنایت الله کلیج در تشریح اصول تغذیه در ماه مبارک رمضان بویژه در شرایط شیوع بیماری کرونا اظهار داشت: در ساعات روزه داری که در سال جاری مدت آن حدود ۱۶ ساعت می باشد، گرسنگی ناشی از عدم رعایت اصول تغذیه صحیح در وعده سحر و افطار و یا حذف یکی از وعده ها به ویژه وعده سحری ، می تواند موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را افزایش دهد.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: مصرف مقادیر کافی گروه سبزیجات و میوه جات برای تامین ویتامین ها به خصوص ویتامین C منبع پیش ساز ویتامینA ، به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ کمک می کند.
مهندس کلیج در تشریح وعده های غذایی در ایام روز داری اضافه کرد: وعده غذایی در سحر و دو وعده افطار و شام، وعده های اصلی در ماه مبارک رمضان می باشد به ویژه برای افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند.
وی ادامه داد: نوع غذاهایی که در وعده سحری خورده می‌شود در تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن همچنین در حفظ سلامتی، کارایی و جلوگیری از کم آبی بدن، ضعف و خستگی نقش مهمی ایفا می کند.
مهندس کلیج با توصیه به مصرف غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی، کم نمک ، کم چرب و کم شیرین در این ایام خاطرنشان کرد: مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود.

وی با تاکید بر مصرف مقدار مناسبی از سبزی های مختلف (سبزی خوردن و سالاد) در ماه رمضان افزود: مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری موجب گرسنگی زودرس شده، همچنین مصرف نوشیدنی های خیلی شیرین مثل نوشابه های گازدار، شربت ها و چای خیلی شیرین و پررنگ باغعث تشنگی و خشکی دهان و گلو در طول روز می شود از این رو مصرف این مواد غذایی در وعده سحری توصیه نمی شود.

وی توصیه کرد: به طور کلی غذاهای ساده و سبک مانند انواع پلو و خورشت در حجم کم و یا غذاهای سبک تر شبیه وعده صبحانه برای افرادی که در طول روز فعالیت کمی دارند برای وعده سحری می‌تواند مناسب باشد.

رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اضافه کرد: همچنین در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده شود.

وی افزود: در هنگام افطار بدن نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز دارد که کاهش قند خون در ساعات روزه‌داری را جبران کند.

مهندس کلیج توصیه کرد: برای وعده افطار از یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار و استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیربرنج، نان و سبزی، انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک و حلیم بدون روغن (حلیم منبع خوبی از مواد نشاسته‌ای، فیبر، پتاسیم و منیزیم است) استفاده شود.

وی یادآور شد: سیب زمینی آب پز، سبزی های پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج و نخودفرنگی، تخم مرغ آب پز، کره و عسل مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی و اسید چرب اشباع و ترانس است بسیار محدود شود و به طور کلی زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا، شله زرد خیلی شیرینی و ... در وعده افطار علاوه بر این که منجر به اضافه دریافت انرژی و چاقی می شود سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.